Wintersport informatie Rokytnice (algemeen)

Info

 

Rokytnice: een van de grootste skigebieden van Tsjechië

Een van de meest populaire skigebieden van de westelijke Reuzengebergte is de wintersportplaats Rokytnice nad Jizerou. 

Rokytnice nad Jizerou behoort tot de beste skigebieden van Tsjechië.

Avondskiën is mogelijk.

Gezellige restaurantjes, bars, disco en een bowlingbaan zorgen voor een prettige après-ski. 

De skigebieden in Rokytnice

Er is te skiën in al onderstaande gebieden met één skipas. Of je koopt lossen puntenkaarten. In de regio Rokytnice zijn alle skiservices lid van SKIREGION.CZ, wat betekent dat de puntenkaart en de meerdaagse skipassen geldig zijn in de plaatsen Rokytnice, Harrachov, Paseky nad Jizerou Rejdice en Příchovice.

  • Skigebied Horni DomkyRokytnice: skiareál Horní Domky heeft twee lange rode pistes, een zwarte piste en een lange blauwe piste: totaal 10 kilometer afdaling in één skigebied! De nieuwe stoeltjeslift reikt tot 1320 meter. Het skigebied Horní Domky vindt men op de zuidelijke hellingen van de berg Lysa Hora en het is vooral geliefd om zijn veelzijdigheid en de ski-pistes tot wel 100 meter breed. De skiërs en snowboarders vinden hier meer dan 14 km pistes van alle moeilijkheidsgraden en een snowpark. Ook is er skipark voor de kinderen op een lopende band beschikbaar. 
  • Skigebied StudenovSkigebied Studenov is het tweede skigebied in Rokytnice biedt uitstekende mogelijkheden voor beginnende skiërs met brede blauwe pistes. Het skigebied Studenov ligt dicht bij het centrum van Rokytnice. Het is geschikt voor beginners tot gevorderden.
  • Skigebied Udatny Parez
  • Skigebied Modra HvezdaGebied Modra Hvezda is ook heel geschikt voor aanvangers. Modrá Hvězda bevindt zich vlakbij van het ’bovenplein’ in Horni Rokytnice. Het gebied is speciaal ontworpen voor gezinnen met kinderen en beginners.
  • Skigebied Bahynka: Dit skigebied bevindt zich vlakbij van het ’bovenplein’ in Horni Rokytnice. Het gebied is speciaal ontworpen voor gezinnen met kinderen en beginners.

Langlaufen

In de omgeving van Rokytnice kan gelanglaufd worden op een traject van 33 km. Op de toppen van beide skigebieden loopt de langlaufloipe richting Harrachov en Spindleruv Mlyn.

Skiverhuur

In alle skigebieden in Rokytnice en de directe omgeving vindt men verhuur van ski- en snowboard materiaal, ski-service.

Horeca

Het dorpscentrum van Rokytnice heeft vele winkels, gezellige Tsjechische bars, leuke restaurants, discotheken, een wijn-bar, disco en een bioscoop.

Skibus

De gratis skibus-service in het Rokytnice (frequentie ca. 30 minuten). Ook tussen de centrale parkings en Horni Domky is er een busshuttle. De centrale parkeerplaats Rokytnice P2-P4 zijn gratis. P1 is betaald parkeren.

Google Kaart

 

 

Pistes (overzicht)

 Kies een van de skigebieden in Rokytnice in het menu links voor een een overzicht van dat skigebied in Rokytnice.  

 

Foto's

Binnenkort worden hier foto's geplaatst over wintersport in Tsjechië van dit wintersportgebied.

Verblijf

 

Zoek je verblijf in het Reuzengebergte?

Bezoek dan eens de website van UpHill Travel (lid SGR).

  • Kleinschalig reisbureau met ruimte voor persoonlijke service en aandacht. Als sinds 1992 actief in Tsjechië. 

Wintersport Tsjechië met Uphill Travel, dé Reuzengebergte-specialist