Wintersport informatie Harrachov (algemeen)

Info

 

Harrachov: een van de beste wintersportbestemmingen

Er zijn uitstekende mogelijkheden, niet alleen voor om te skiën en snowboarden, maar ook om te langlaufen. Harrachov staat vooral ook bekend door de skispringschansen, waar World Cup wedstrijden gehouden worden. Bekend is ook de 27 km lange ’skimagistrala’ langlaufloipe met fraaie vergezichten, die op het eindstation van de stoeltjeslift van Harrachov begint. Diensten: skischolen: 5, skiverhuurzaken: 8, parkeerplaatsen, Imbiss, restaurants, bioscoop, musea.

Harrachov behoort zonder twijfel tot de top van skicentra in de Tsjechische Republiek met een breed spectrum aan kwalitatief hoogstaande diensten op toeristisch gebied. Onder de wintersporten is Harrachov vooral bekend om de skischansen op de hellingen van de Öertova hora (Duivelsberg).

Meerdere skicentra in Harrachov

ln de omgeving van de stad bevindt zich tevens het belangrijkste skicentrum met plezierige (ook kunstmatig besneeuwde skipistes) in alle moeilijkheidsgraden. De overige kleinere gebieden met overwegend gemakkelijkere en kortere hellingen zijn verspreid over zelfstandige lokaliteiten in het bebouwde gedeelte van de gemeente en in het dal van het stadsdeel Rvzovišté. Daar vindt men ideale omstandigheden voor beginners en kinderen. Ook treft men er enkele skischolen.

Langlaufen in Harrachov

Langlaufers treffen een werkelijk bont aanbod aan terreinen van verschillende moeilijkheidsgraad aan. De wedstrijdparcoursen op de Certova hora, die voor het grootste gedeelte van het seizoen voor het publiek toegankelijk zijn, beginnen onder de springschansen. Een geliefd toeristisch en geregeld onderhouden parcours loopt van de bovenste stations van de kabelbanen en leidt over de kammen van de Certova hora naar Rucièky en via het Ontbijt van Krakonoš verder langs de gemakkelijke en beboste hellingen rond Harrachov. Goed toegankelijk is ook de hoofdkam Krkonoš ofaan de andere zijde het nabij gelegen parcours van de skiweg door het lsergebergte.

Uitstapjes vanuit Harrachov

De winterse ontspanning kan afgewisseld worden met de bezichtiging van een glasfabriek, waartoe een glasmuseum en een bierbrouwerij behoren, een bezichtiging aan het Skimuseum of een bezoek aan het thematische aquapark Babylon in Liberec (www.centrumbabylon.cz; van Harrachov naar Liberec wordt een regelmatige busdienst onderhouden). Wil men ergens anders skiën?  Dan het grote wintersportcentrum Rokytnice nad Jizerou op slechts 11 km.

 

Google Kaart

   

Pistes (overzicht)

Kies een van de skigebieden in Harrachov in het menu links voor een een overzicht van dat skigebied in Harrachov.

Foto's

Uw tekst...

Verblijf

 

Zoek je verblijf in het Reuzengebergte?

Bezoek dan eens de website van UpHill Travel (lid SGR).

  • Kleinschalig reisbureau met ruimte voor persoonlijke service en aandacht. Als sinds 1992 actief in Tsjechië. 

Wintersport Tsjechië met Uphill Vakantiehuizen, dé Reuzengebergte-specialist